Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Bastogne is zeer diep geraakt door de Tweede Wereldoorlog en is vandaag een belangrijke herinneringsplaats. Bastogne is ook een stad vol tradities en karakter die zijn bezoekers met open armen ontvangt. Zij houden ongetwijfeld van intrigerende en gastronomische plekjes zoals de wagon Léo, een echte wagon die werd omgebouwd tot restaurant met een atypisch decor.

#Herinnering #Terroir #MetDeHeleFamilie

Een stad boordevol geschiedenis

Door de Slag om de Ardennen is Bastogne een belangrijk trefpunt van herinnering en hereniging geworden. Bezoek zeker het Bastogne War Museum waar je alles te weten komt over de Slag om de Ardennen en het verhaal over de beroemde 'Nuts' van generaal McAuliffe leert. Dit antwoord vormde trouwens de inspiratie voor het traditionele Notenfeest dat plaatsvindt in december. Andere locaties of attracties herinneren bezoekers aan deze moeilijke periode:  die statig prijkt op de Place McAuliffe, of de place du Carré waar het memoriaal van Mardasson staat dat gebouwd werd ter ere van de slachtoffers van de Slag om de Ardennen.

Getuige van een andere periode is de poort van Trier, overblijfselen van de vesting van de stad. Ze was ooit een gevangenis en doorgangshuis.

Mannen en tradities

Inwoners van Bastogne zijn traditionele mensen en hebben de reputatie een hard karakter te hebben. Een aantal bekende mensen zijn afkomstig uit Bastogne. De huidige koningin van België, Mathilde d'Udekem d'Acoz, of Mathilde van België werd geboren in Bastogne. Een andere naam die bekend is op het internationaal toneel is die van Jean-Pierre Lutgen en zijn succeshorloge Ice Watch. Misschien minder bekend bij het grote publiek is schrijver Armel Job. Hij genoot zijn opleiding aan het Seminarie van Bastogne en werd gelauwerd met meerdere grote prijzen voor zijn boeken. 

De 'Piches-Cacayes' zijn dan weer gemaskeerde figuren waar niemand eigenlijk de oorsprong van kent. Deze naam werd ook gegeven aan kinderen die kattenkwaad uithaalden

In het hart van de natuur

De andere troef van Bastogne is de natuur en de Ardennen. Wandel- en fietsliefhebbers komen hier aan hun trekken! De wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik zette Bastogne op de wereldkaart.