Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Afhankelijk van het seizoen waarin je Bergen bezoekt, verwelkomt de stad je met het evenement van het moment. Het hoogtepunt is de Ducasse, erkend door de Unesco.

De Ducasse van Bergen - half mei/half juni

De Ducasse is een groots moment uit de Bergense folklore dat door de Unesco is erkend als onderdeel van het mondelinge en immateriële erfgoed van de mensheid. Dit evenement wordt opgeluisterd door vier etappes: de afdaling van de Châsse, de optocht van de Gouden Koets, de beklimming van de Gouden Koets en het gevecht dat bekend staat als "Lumeçon" tussen Sint-Joris en de Draak. Tijdens dit weekend kan je ook genieten van concerten, de fakkeloptocht en de straatmarkt.

Tanks In Town - augustus/september

Gedurende één weekend viert deze unieke herdenking de bevrijding van de stad Bergen tijdens de oorlog van 40-45. De 3rd U.S. Armoured Division, Tanks In Town, organiseert elk jaar een formidabele concentratie van pantservoertuigen. Ook vrachtwagens, jeeps en andere militaire voertuigen trekken het historische centrum van Bergen binnen.

Le Festival au Carré - Juin/Juillet

Twee weken lang biedt dit festival theater, circus, muziek, dans, feesten en thema-avonden. Een gelegenheid om de zomer met plezier en goed humeur te beginnen!

Ontdek nog andere evenementen in Bergen en omgeving:

Vanaf

Thema

Zoekwoord(en)

47 resultaten