Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Het jachtfeest viert het respect voor de natuur en de dieren, die onlosmakelijk verbonden zijn met Bouillon. Het publiek is altijd aanwezig. Bouillon is ook synoniem met gastronomie en gastronomische wandelingen. Dit alles in een uiterst aangename middeleeuwse sfeer.

Het middeleeuwse feest - 2e weekend van augustus

Duik in het hart van de middeleeuwen in Bouillon! Tijdens een weekend ontdek je een historische reconstructie van een twintigtal kampen. Op het programma: processie, kruisbooginitiatie, geënsceneerde gevechten, middeleeuws feest, muziek, enz.

Het jachtfeest — 11 november

Dit feest eert de jacht maar ook de Ardennen. Woon de stoet bij van verschillende broederschappen die naar de kerk gaan voor de zegening van de dieren. Er wordt ook een grote wildmarkt opgezet waar seizoens- en jachtproducten worden aangeboden, maar ook andere voedingsmiddelen om ter plaatse te nuttigen en/of mee te nemen.

Gastronomische wandeling — Half september

Bouillon nodigt je uit op zijn gastronomische twandeling om de mooiste landschappen van de streek te ontdekken. De route van tien kilometer wordt onderbroken door gastronomische haltes. Bieren, vleeswaren en lokale kazen staan op het menu!

Ontdek andere evenementen in Bouillon en omgeving:

Vanaf

Thema

Zoekwoord(en)

16 resultaten