Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Bouillon is een van die bestemmingen die op één plaats een verscheidenheid aan uitstapjes biedt met voor ieder wat wils.

In de voetsporen van Godfried van Bouillon

Godfried van Bouillon heeft op verschillende plaatsen zijn sporen nagelaten. Dit is het geval met het kasteel dat hem toebehoorde, een vesting waarvan de oorsprong teruggaat tot de 8e eeuw. Hier kun je een roofvogelshows bekijken. Bezoek ook de Archeoscope voor een spannende audiovisuele reis naar het hart van de eerste kruistocht. Of het Hertogelijk Museum, gewijd aan de kruistochten en middeleeuwse kunst.

Het dierenpark van Bouillon

In dit park leven 80 verschillende diersoorten, van lokale tot exotische dieren. Je zult versteld staan langs de twee kilometer aan paden in het park!

Onze favoriet: de  Bretonse wijk

De 16e-eeuwse Bretonse wijk, gelegen tussen de Rue du Brutz en de Rue du Nord, is de kleinste wijk van Bouillon en ontleent zijn naam aan het garnizoen van Bretoenen dat in de 17e eeuw de veiligheid van de stad garandeerde. Geef je over aan de historische charme van zijn smalle straatjes! In een ervan vind je het oudste huis van de stad, uit de 16e eeuw.

Wat kan je zien en doen in Bouillon?

21 resultaten