Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Charleroi mag dan niet echt op het culinaire voorplan staan, het ontbreekt de lokale gerechten alleszins niet aan smaak of originaliteit. Laat het je smaken!

De  suikertaart

Hoewel ze in heel België en Noord-Frankrijk te vinden is, blijft de suikertaart het Carolo-dessert bij uitstek. Witte suiker, bruine suiker of "cassonade" (basterdsuiker) naar smaak, deze knapperige maar zachte taart wordt warm of koud gegeten.

La Blanche de Charleroi

Dit witbier gemaakt van mout en tarwe ontstond in een 18e-eeuws monumentaal pand in de buurt van de abdij van Aulne (niet ver van Charleroi). Haar belangrijkste kenmerk is haar fruitige en dorstlessende smaak die doet denken aan sinaasappel, koriander en ananas.

De vitoulets

Vitoulets zijn gehaktballetjes die hun naam te danken hebben aan de snelheid waarmee ze kunnen worden gekookt. Ze konden perfect klaargemaakt worden in het geval een onverwachte gast op bezoek kwam. 

De Gayette van het Zwarte Land

Het is een kleine smeltende truffel die bedekt is met botercrème en omhuld met melkchocolade. Hij ziet eruit als houtskool en symboliseert de industriële geschiedenis van de streek.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden