Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Chimay is vooral bekend om zijn bier en de gelijknamige trappistenkazen. Deze worden geproduceerd binnen de  Abdij Notre-Dame de Scourmont, gelegen in Forges, in de buurt van de stad. In de Espace Chimay kunnen bezoekers enkele van de fabricagegeheimen van deze twee sterrenproducten ontdekken.

#Prinsdom #Trappist #MetJeGezin

Chimay is een prinsdom waar de afstammelingen van de prinsen van Chimay nog steeds wonen. Prinsen die de stad hebben gemarkeerd met hun zegel: op een van de fonteinen van de stad staat een standbeeld van Madame Tallien, bekend om haar vele liefdesverhalen. De weduwe prinses Elisabeth van Caraman en van Chimay is bekend en gewaardeerd door de inwoners van Chimay. Ze leidde lange tijd persoonlijk de bezoeken aan haar voorouderlijke huis en blijft een waardige ambassadeur voor de stad en het kasteel.

Deze vriendelijke stad zit vol met historische monumenten, van de oude toren tot de collegiale kerk, versterkt door een bolvormige klokkentoren. Trek naar de wallen en steile steegjes die naar het Kasteel van Chimay leiden.

De tortelduifjes en de sportievelingen genieten van de alomtegenwoordige natuur en de vele wandelmogelijkheden. De stad is het ideale vertrekpunt voor vele bewegwijzerde wandelingen of fietstochten. Maak gebruik van een knooppuntennetwerk om de idyllische omgeving van de stad te ontdekken. Ontdek ook het meer van Virelles met de Aquascope, een revalidatiecentrum voor wilde diersoorten of de Vlinderschuur.

Wist je dat?

Chimay en de streek errond zijn ideale filmdecors. Verschillende films zijn hier opgenomen. Zo was in de film Rien à déclarer, de Grote Markt de plek waar Dany Boon en Benoit Poelvoorde hun reis zijn begonnen. Maar ook scènes uit films zoals Le Maître de musique of La Folle histoire de Max et Léon zijn hier opgenomen.