Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Chimay en zijn kaas blijven onvergelijkbare internationale ambassadeurs, maar de escavèche is net zo kenmerkend voor de regio. Als je naar Chimay komt, moet je hem zeker en vast proeven!

De escavèche

Het is onmogelijk om Chimay te verlaten zonder te proeven van deze streekspecialiteit. Oorspronkelijk werd de bereiding gebruikt om vlees en vis te conserveren met de azijn die het bevatte. Tegenwoordig is het een recept op basis van paling (soms forel) dat ongeveer twee dagen na de bereiding koud wordt gegeten.

Trappistenkaas van Chimay

Net als bier wordt de kaas van Chimay gemaakt door de monniken. Het is dus een product dat erkend is als "Trappist" en gemaakt wordt met streekproducten. De melk voor de kazen is afkomstig van de boerderijen rondom de kaasboerderij. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid en biedt het vooral kazen aan die gewassen zijn met Chimaybier.

Trappistenbier van Chimay

Dit bier dat nog steeds gebrouwen wordt in het klooster van Scourmont, werd gecreëerd in 1862 om te voorzien in de behoeften van de monniken. Zijn karakter en kwaliteiten worden over de hele wereld gewaardeerd. Chimay Triple, Dorée of Bleue, je hebt je favoriet maar uit te kiezen!

L'Espinette de Thiérache

Dit 100% natuurlijke aperitief wordt geproduceerd in Chimay. Het wordt gemaakt van wijn en doornen die in de regio worden geoogst. De doorn geeft een onvergelijkbare smaak en aroma's die van dit aperitief een uitstekende drank maken die ook je gerechten kan op smaak brengen.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden