Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Dinant, een echt postkaartstadje, biedt een charmant beeld wanneer, geïnstalleerd aan de oevers van de Maas, je blik op de Citadel en de bol van de klokkentoren van de Collegiale kerk valt, allemaal benadrukt door het lint huizen en winkels langs de oevers van de Maas. Wil je een adembenemend uitzicht, neem dan de kabelbaan die je naar de Citadel brengt.

#Muziek #Langshetwater #InGroep

Dinant ligt tussen de klif en de Maas en nodigt je, afhankelijk van het seizoen, uit om van het water te genieten, de stad te bezoeken of de imposante Bayard-rots te beklimmen. Wie avontuurlijker aangelegd is, kan de "grot la Merveilleuse" bezoeken of vreugdevol de uitdagingen aangaan die Dinant Evasion voorstelt. Erfgoedliefhebbers kunnen kastelen en abdijen bezoeken!

Dinant, dochter van Maas

Gelegen aan de oevers van de Maas, heeft Dinant enkele zeer originele waterevenementen op de kalender staan, zoals de internationale badkuipregatta, of meer klassieke evenementen zoals boottochten op de Maas en kajaktochten.

Bij zonnig weer kan je trouwens een terrasje doen en genieten van een caracole, een Dinantse koek of een Dinantse flamiche.

De stad is ook internationaal bekend dankzij Adolphe Sax! De beroemde uitvinder van de saxofoon werd in Dinant geboren. Er is een interpretatiecentrum aan hem gewijd in zijn geboortehuis. Verschillende standbeelden brengen ook hulde aan de briljante uitvinder. Andere musea zoals het Huis van de Patafonie vullen de culturele bezoeken in de stad aan.