Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Het uitzicht vanaf de Citadel van Dinant is adembenemend. Het bezoek aan de stad neemt jazzliefhebbers mee op een reis in de voetsporen van de schepper van de saxofoon.

De Citadel

Laat je onderdompelen in meer dan negen eeuwen geschiedenis. De Citadel van Dinant werd in 1821 door de Nederlandse bezetters gebouwd op een plaats waar sinds de 11e eeuw een kasteel stond. Met een kabelbaan of te voet voor de moedigen bereik je de top van dit fort, dat een adembenemend uitzicht biedt op de Maas en een van de mooiste valleien van België.

Sax and the city

De stad Dinant is de geboorteplaats van de geniale instrumentenuitvinder Adolphe Sax. De hele stad is dus doorspekt met haltes die naar dit personage verwijzen. Een route verbindt elk van deze plaatsen.

Het Huis voor het middeleeuwse Maaserfgoed

Bouvignes, een klein dorpje langs de Maas bij Dinant, heeft nog steeds een middeleeuws gezicht en veel charme! Het is hier, in een oud Spaans gebouw, dat een huis is ingericht om het regionale middeleeuwse erfgoed van de Maasvallei onder de aandacht te brengen en je mee terug te nemen in de tijd.

Onze favoriet: een spel om Dinant te ontdekken

De streek van Dinant is rijk aan geschiedenis maar ook aan legendes... Het Huis voor Toerisme nodigt je uit om je in dit universum onder te dompelen om de stad en de streek op een ludieke manier te ontdekken.  zijn beschikbaar via een speeltas en/of een mobiele applicatie. Ga met je gezin op missie en ga de uitdagingen aan doorheen Dinant en de omliggende steden.

Wat kan je nog zien en doen in Dinant?

31 resultaten