Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De gastronomie van Dinant omvat flamiche en couque van Dinant. Deze specialiteiten gaan perfect samen met een kasteelwijn of een Caracole-biertje.

Couque de Dinant

De befaamde couques de Dinant zijn bekend omdat ze steenhard zijn. Gedurende het jaar nemen de koeken verschillende vormen aan, afhankelijk van het seizoen en van de festiviteiten. Het deeg wordt telkens gemaakt met 2 basisingrediënten: honing en tarwebloem. Een tip: probeer niet op de koeken te bijten. Je riskeert er jouw tanden op te breken! Laat de stukjes koek in je mond smelten als een snoepje.

Flamiche dinantaise

De Flamiche, een taart van Dinant, wordt gemaakt op basis van een boulette de Romedenne (een vette kaas), boter en eieren. Het recept zou ontsproten zijn aan de verbeelding van een boerin die gevallen was met een tas vol boter, eieren en kaas. Jaarlijks op 1 september wordt er een wedstrijd georganiseerd voor wie het meeste flamiches kan eten.

De Caracole

Caracole is een amberbier met een sterke hopsmaak. Het bier zal jou in vervoering brengen met zijn mooi gedoseerde bitterheid, zijn vleugje oranjebloesem, mokka en zoethout. In de brasserie Caracole wordt het bier nog steeds op traditionele wijze gebrouwen in koperen ketels die met hout verwarmd worden. Verleng je verbijf aan Dinant met een bezoek aan de brouwerij.

Wijnen Château Bon Baron

Deze wijngaard, gelegen in de valleien van de Samber en de Maas, stelt een mooi assortiment wijnen voor die met respect voor de traditie en de omgeving geproduceerd worden. Ze vallen onder de benaming "Côte de Sambre et Meuse". Je kunt de wijngaard bezoeken op afspraak.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden