Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Met een rijk historisch verleden heeft Doornik zijn bezoekers vele verhalen te vertellen.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het belfort

Beide gebouwen zijn erkend als Unesco-erfgoed en nodigen toeristen uit om omhoog te kijken. De kathedraal met de 5 klokkentorens, in romaanse en gotische stijl, is een waar juweel van middeleeuwse architectuur. Het belfort is het oudste van België! Op de top van zijn 257 treden ontdek je een adembenemend panorama over de stad en haar omgeving.

De Grand-Place

De Grand-Place van Doornik, een echte levendige plek met cafés, winkels en restaurants, dankt zijn driehoekige vorm aan de indeling van de Romeinse wegen. Het plein is bijna volledig autovrij en nodigt uit tot ontspanning op een terras, in de schaduw van de huizen met typische renaissancegevels, waaronder de Lakenhal. Bij warm weer zorgen de fonteinen voor verkoeling.

Het Museum voor Schone Kunsten

In dit gebouw, dat het geesteskind was van de art-nouveau-architect Victor Horta, bieden de collecties een uitgebreide benadering van de productie van schilderijen vanaf de 15e eeuw tot heden. Met name Roger van der Weyden, Manet, Monet, Seurat, Ensor en Van Gogh. Het gebouw zelf is een bezoek waard, met zijn oorspronkelijke combinatie van stralende zalen rond een centrale veelhoekige zaal.

Onze favoriet

Ontdek Doornik en zijn erfgoed op een leuke manier, dankzij de sac aventure-jeux®, een tas die te koop is bij de Dienst voor Toerisme en de Jeugdherberg! Ga op schattenjacht met als opdracht de stad te bevrijden van een kwade spreuk! De tas bevat verschillende voorwerpen die nodig zijn om het avontuur te voltooien.

Wat kan je nog zien en doen in Doornik?

21 resultaten