Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Doornik is een stad van tradities en heeft tal van specialiteiten vol smaak die hun eigen verhaal hebben.

Het verloren konijn

In Doornik is het op de maandag na het driekoningenfeest traditie om het beroemde konijn "à la Tournaisienne" te eten. Tijdens deze "verloren maandag" gaat de maaltijd gepaard met een heel ritueel. Konijn met pruimen en druiven wordt traditioneel in water gekookt. Het wordt geserveerd met gestoomde aardappelen.

La Tournay

La Tournay is het bier van de stad. Blond, zwart, triple of Kerstbier, je vindt het in verschillende kleuren en verschillende types. Maar het wordt telkens gekenmerkt door de zuiverheid van de gebruikte ingrediënten: alleen gerst en hop. Deze bieren worden hergist in de fles en worden niet gepasteuriseerd noch gefilterd. La Tournay is het enige bier dat in Doornik gebrouwen wordt, door de brasserie de Cazeau.

De Clovis

De Clovis is een taart gemaakt ter gelegenheid van de 1500e verjaardag van de dood van de Merovingische koning Childéric, en de kroning van zijn zoon Clovis in Doornik, toen hoofdstad. Dit dessert is frangipane, met een basis van abrikozen- en ananasjam. Het wordt afgewerkt met een glazuur bestrooid met amandelschilfers. Een waar genot!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden