Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Hoei, halverwege Namen en Luik, is een duizend jaar oude Maasstad met een opmerkelijk architecturaal erfgoed. De inwoners van Hoei wandelen graag door de historische wijk Oud Hoei, waar de tijd lijkt te zijn blijven stilstaan.

Bewonder de Grote Markt in het midden waarvan "Li bassinia", een monumentale fontein, staat. Erfgoedliefhebbers kunnen hun bezoek uitbreiden met de Place Verte, de collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk en haar schat, en het Gemeentelijk Museum. Geschiedenisliefhebbers mogen het Fort  van Hoei niet missen, dat uitkijkt over de stad en de Maas en een vrij uitzicht biedt. Het herbergt een memoriaal gewijd aan de Tweede Wereldoorlog.

Heb je kinderen? Ga dan naar het recreatiepark Mont Mosan. Voor de ouderen of sportievelingen is er de RAVeL met zijn 100 km openbare wandelpaden, te voet of met de fiets. Tot slot moet je weten dat het spel "colin-maillard" zijn oorsprong vindt bij een krijger uit Hoei, Jean Colin-Maillard, die in de 10e eeuw tijdens een veldslag zijn ogen liet uitsteken. Desondanks bleef hij vechten, blindelings slaand.