Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie
  • Tentoonstelling

In het Internationaal Carnaval- en Maskermuseum focust Binche intime op dit specifieke aspect van het Carnaval van Binche. Er wordt een reeks nooit eerder vertoonde geluidsfragmenten getoond.

Geluidstentoonstelling in Binche

Sinds de erkenning door de Unesco verwelkomt het Carnaval van Binche tienduizenden mensen tijdens de 3 dagen van het Carnaval. Maar het evenement is vooral bekend om zijn intieme sfeer, die tot leven wordt gebracht in de tijdelijke tentoonstelling met een reeks nooit eerder gehoorde geluidsfragmenten van Flora Six en Dimitri Merchie. De stemmen van vrouwen, kinderen, ambachtslieden en natuurlijk gemaskerde acteurs getuigen allemaal van de manier waarop elk jaar een hele gemeenschap begint te vibreren.

Dit is een must om folfkore en zijn tradities beter te begrijpen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 27 januari tot 15 september 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden