Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

De Keramis collectie biedt een origineel overzicht van de productie van de Manufacture Boch, een echt juweel van de Belgische industrie. Uitzonderlijke werken naast alledaagse stukken getuigen van het economische en sociale belang van de faiencefabriek in de jonge stad La Louvière.

Keramis is een culturele en toeristische verrijking van de 3 voormalige 8 meter hoge flessenovens van de faiencefabriek van Boch, een onschatbaar overblijfsel van de industriële archeologie die in 2003 als Waals erfgoed werd geklasseerd en de laatste getuige in zijn soort in Wallonië. Deze ovens worden gebruikt als tentoonstellingsruimte voor hedendaagse keramisten, maar ook als educatieve ruimte voor tal van activiteiten (scholen, gezinnen, stages, rommelmarkten, enz.).

Het Centrum versterkt en vervolledigt de keramiekverzamelingen van Wallonië, de Federatie Wallonië-Brussel en de provincie Henegouwen, waarvan het de bewaarder is.

Creatiecentrum

In het kader van de promotie van de hedendaagse artistieke creatie organiseert Keramis ook tentoonstellingen, studiedagen, conferenties en ontmoetingen. Als plaats van creatie heeft het ook een kunstenaarswoning en een atelier. Keramis ondersteunt en stimuleert de beeldende kunstenaars die dit medium vandaag de dag gebruiken door ze te exposeren en hun werk te verwerven.

Activiteiten voor kinderen en gezinnen

Keramis biedt verschillende zeer interessante formules om een speels bezoek of een leuke activiteit met je kinderen te beleven: keramiekstages, keramiekworkshops om te doen samen met het hele gezin.... Daarnaast biedt het Centre de la Gravure de mogelijkheid om een verjaardagsfeestje te organiseren met een "speciale kinderworkshop".

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-30% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod geldig tot 31/12/2024, uitgezonderd evenementen, op vertoon van de VISITWallonia.be Pass.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden