Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Hydraulische liften, een authentieke mijnsite, een museum gewijd aan aardewerk... Dit zijn allemaal essentiële herinneringen aan het industriële tijdperk in de Stad van de Wolven.

Het historisch Centrumkanaal en zijn bootliften

Dit ensemble dat door Unesco als werelderfgoed is geklasseerd verrast door zijn technologie en door zijn levensduur.  De 4 liften, gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, maken het mogelijk dat boten van meer dan 1000 ton een totaal hoogteverschil van 66 meter op het Centrumkanaal kunnen overbruggen dankzij de kracht van het water. Kom deze uitzonderlijke site ontdekken door een boottocht op het kanaal te maken, een elektrische boot te huren of met de fiets, via de RAVeL.

De mijnsite van het Bois-du-Luc

Verken een mijnsite uniek in Europa: zijn industriële gebouwen, school, hospice, kiosk, arbeidershuisjes en kerk. Tijdens je wandeling door deze bewaard gebleven microkosmos kom je  alles te weten over de werking van een kolenmijn, het werk, het leven en de loopbaan van arbeiders met verschillende achtergronden. De mijnsite van Bois-du-Luc is een uitzonderlijke getuigenis van het industriële tijdperk en is geklasseerd als Unesco-werelderfgoed.

Keramis, Keramisch Centrum

Keramis, een museum en ruimte voor kunst en creatie gewijd aan keramiek is gebouwd op de site van de voormalige aardewerkfabriek van Boch in La Louvière, een waar juweel van de Belgische industrie. De hedendaagse architectuur omvat een geklasseerd oud gebouw met drie reusachtige flessenovens. Uitzonderlijke kunstwerken staan naast voorwerpen uit het dagelijkse leven en getuigen van het economische en sociale belang van de aardewerkindustrie in de jonge stad La Louvière.

Onze favoriet: Vhello, het knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen

Dit knooppuntennetwerk stelt fietsers in staat hun eigen route samen te stellen dankzij een systeem van markeringen die het nummer van het kruispunt aangeven en de richting die zij moeten nemen naar het volgende genummerde kruispunt. Je kunt dus gemakkelijk de route van je keuze volgen op het grondgebied van 24 gemeenten in Coeur de Hainaut.

Wat is er nog meer te zien of te doen in La Louvière?

12 resultaten
 • Welkom in het P.A.R.C., het grootste museum van België
  Brocante Boch in Le Keramis, aardewerk
  La Louvière

  Welkom in het P.A.R.C., het grootste museum van België

  Ga naar de Centrumregio in de provincie Henegouwen en ontdek het industriële verleden van deze regio door een bezoek aan de 8 musea van het P.A.R.C., de Pôle des Arts en Région du Centre.
 • Grafisch centrum van La Louvière
  La Louvière

  Grafisch centrum van La Louvière

  Het Grafisch Centrum is een ontmoetingsplaats, een inspiratiebron en een onderzoeksplek gewijd aan de hedendaagse gravure. Ontdek dit boeiende museum op 40 minuutjes van Brussel.
 • Le Point d'eau, waterpark in La Louvière
  La Louvière

  Le Point d'eau, waterpark in La Louvière

  Le Point d'eau, watercentrum in La Louvière: surfzone, reuzenglijbanen, snelle rivier, olympisch zwembad, golfslagbad, parcours...
 • Centrum Daily-Bul & Co in La Louvière
  La Louvière

  Centrum Daily-Bul & Co in La Louvière

  Het Centrum Daily-Bul & Co ligt in het centrum van La Louvière.
 • Mill - Museum Ianchelevici van La Louvière
  La Louvière

  Mill - Museum Ianchelevici van La Louvière

  Mill in La Louvière: permanente tentoonstelling van de grootste collectie beeldhouwwerken en tekeningen van de Roemeense kunstenaar Idel Ianchelevici.
 • Keramis. Centrum voor Keramiek van de Federatie Wallonië - Brussel
  La Louvière

  Keramis. Centrum voor Keramiek van de Federatie Wallonië - Brussel

  De Keramis collectie biedt een origineel overzicht van de productie van de Manufacture Boch, een echt juweel van de Belgische industrie. Uitzonderlijke werken naast alledaagse stukken getuigen van het economische en sociale belang van de faiencefabriek in de jonge stad La Louvière.
 • Verhuur van elektrische bootjes om om het Centrumkanaal te varen
  La Louvière

  Verhuur van elektrische bootjes om om het Centrumkanaal te varen

  Huur een elektrisch bootje zonder vaarbewijs en verken het historische Centrumkanaal en zijn liften, Unesco-werelderfgoed.
 • De hydraulische scheepsliften van het Centrumkanaal
  Houdeng-Goegnies

  De hydraulische scheepsliften van het Centrumkanaal

  De vier scheepsliften, gebouwd aan het begin van de 19de eeuw, zijn door Unesco erkend als werelderfgoed.
 • Bois-du-Luc | Museum van de Mijnbouw en Duurzame Ontwikkeling
  Houdeng-Aimeries

  Bois-du-Luc | Museum van de Mijnbouw en Duurzame Ontwikkeling

  Het Bois-du-Luc museum toont het industriële tijdperk in al haar glorie, integriteit en authenticiteit.
 • De p'tit train van Houdeng: net als de treintjes uit onze kindertijd
  Houdeng-Goegnies

  De p'tit train van Houdeng: net als de treintjes uit onze kindertijd

  Een trein besturen, kan dat? Bij P'tit train in Houdeng wel! Je kan er op een parcours van 1600 m leerling-chauffeur spelen op je elektrisch- of stoomtreintje. Iedereen is welkom, beginneling of ervaren rot, groot of klein, grote fan of gewoon nieuwsgierig, of je nu een locomotief hebt of niet.
 • Distillerie le Moulin du Loup | La Louvière
  Trivières (La Louvière)

  Distillerie le Moulin du Loup | La Louvière

  Ontdek deze originele distilleerderij in een oude watermolen in de buurt van La Louvière. Er wacht je een interactief en gepassioneerd bezoek aan de distilleerderij! Leer meer over het maken van gin en rum.
 • Het Koninklijk Museum van Mariemont en park | Morlanwelz
  Morlanwelz

  Het Koninklijk Museum van Mariemont en park | Morlanwelz

  Dit museum ligt op een landgoed van 45 hectare en toont je de schatten van de grootste beschaving ter wereld, nagelaten door Raoul Waroqué.