Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

La Roche-en-Ardenne, veelal "La Roche" genoemd, is een erg populaire toeristische bestemming. Je kan er met je gezin een weekend of kort verblijf doorbrengen te midden in de natuur en in de omgeving vele activiteiten beoefenen.

#Wandelen  #Erfgoed #MetJeGezin

In het hart van de Belgische Ardennen, midden in de dichte bossen, valleien en landelijke hoogvlaktes, ligt een kleine stad verscholen, La Roche-en-Ardenne. Deze natuurlijke parel bekoort de liefhebbers van geschiedenis. Zoals de legende van Berthe...

Er wordt verteld dat Berthe, enige dochter van een landheer die het kasteel bewoonde, ’s nachts ronddwaalt in de ruïnes van het kasteel. Deze jonge dame kende een triestig lot. Haar vader wou zijn dochter uithuwelijken aan de man die een tornooi won. Maar de favoriet van Berthe werd tijdens het tornooi gedood door een duister figuur die de wedstrijd uiteindelijk won. Berthe werd, de dag na haar huwelijk, dood teruggevonden. Er wordt verteld dat de winnaar eigenlijk een dame was, die, in de steek gelaten door de uitverkorene van Berthe, een pact met de Duivel had gesloten om haar te wreken.

Maar La Roche heeft nog meer troeven zoals het museum over de Slag om de Ardennen, een niet te missen herdenkingsplaats. Maar ook fijnproevers blijven niet op hun honger zitten. Ze genieten van de verrukkelijke fijne vleeswaren en van de regionale specialiteiten.

Het is een groene stad met een verbazingwekkend wildpark, maar even goed een stad die borrelt van kunstinitiatieven met het museum van Grès de la Roche. Last but not least kunnen ook sportievelingen hun hart ophalen. Er zijn heel wat uitgestippelde wandelroutes en avontuurlijke kajak- en raftingtochten.