Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Beleef fantastische verblijven tussen middeleeuwse legendes en ruïnes, ontdek het wild in onze Ardennen en ga wandelen in open lucht.

Het kasteel van La Roche

Ontdek dit fort uit de middeleeuwen, waarvan alleen de ruïnes nog over zijn. Gelegen op de rotsachtige uitloper van de Deister, dompelt dit gebouw met zijn kerkers en schietgaten je onder in een middeleeuwse sfeer.

Het Wildpark

Bekijk de dieren van het Ardense bos van dichtbij via een bosparcours! Ardense hinden, moeflons, everzwijnen, wolven en boerderijdieren leven er allemaal in biotopen die dicht bij hun natuurlijke omgeving liggen.

Het museum van de Slag om de Ardennen

Dit museum is uniek omdat het zich richt op de rol van de Britten in deze episode van de Tweede Wereldoorlog. Op een oppervlakte van maar liefst 1.500 vierkante meter kun je een wapenkamer, persoonlijke voorwerpen van soldaten en uitrusting uit het veld ontdekken.

Onze favoriet: le sentier Samrée

Het didactisch wandelpad van Samrée is een wandeling van 4,7 km langs de bijzondere natuurlijke kenmerken van het Plateau des Tailles: venen, de hoge Bellemeusevallei, enz. Een uitkijktoren en caillebottis geven je een uniek uitzicht! Dankzij interactieve panelen leer je meer over het verband tussen deze landschappen en de menselijke activiteit van vroeger en nu.

Wat kan je nog zien en doen in La Roche-en-Ardenne ?

23 resultaten