Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Luik is sterk veranderd, ten goede. Dat merk je op als je met de trein vanuit Maastricht, Brussel of Leuven aankomt op het treinstation Guillemins. Het prachtige ontwerp van glas en staal staat symbool voor de modernisering van Luik. Het werk van de Spaanse architect Santiago Calatrava wordt sinds de herfst van 2022 in prachtige kleuren gehuld dankzij kunstenaar Daniel Buren.

Luik is ongetwijfeld de stad in Wallonië met het meest zuidelijke temperament. De Luikenaars zijn hartelijk. Ze feesten graag tot het einde van de nacht. Daarom staat de stad bekend als de "Vurige Stede".

Wat je wilt doen in Luik

Luik is perfect om te shoppen. In de (autovrije) winkelstraten en straatjes zijn tal van winkels en bijzondere boetiekjes. Ook winkelcentra en grote warenhuizen als Inno ontbreken niet. Het zuidelijke temperament van Luik – er streken ooit veel Italianen neer – zie je terug in het grote aanbod van restaurants. Het niveau van de horeca is hoog. Voor een drankje tussendoor zijn er zowel hippe als traditionele cafés.

Het fijne van Luik is dat je kan kiezen wat je wilt. En dat in een mooie stad. In het centrum vind je historische gebouwen als het statige prins-bisschoppelijk paleis. Winkelgalerij Lemonnier, de oudste van België, straalt nog altijd luxe uit.

De Vurige Stede is een zeer trendy stad met de wijk Carré, overdag commercieel en 's avonds feestelijk dankzij de vele cafés en ondergrondse gelegenheden. Luik is een stad van contrasten.

Cultuur snuiven en genieten van uitzicht op Luik

Midden in een metamorfose verrast Luik met zijn heterogene architectuur en erfgoed. De historische Place Saint-Lambert, het Prinsbisschoppelijk Paleis en de Koninklijke Opera van Wallonië staan naast het hypermoderne Station van Guillemins.  Met haar architecturale (448 beschermde gebouwen) en culturele (20 musea) pareltjes zal de stad je betoveren!

Voor een cultuurmomentje kun je naar diverse musea. Bijvoorbeeld naar museum La Boverie met een toonaangevende vaste collectie en hoog aangeschreven tentoonstellingen. Wandel via de trappen van Montagne de Bueren naar een hooggelegen punt.

Geniet van een mooi panorama over de stad. Luik nodigt je ook uit om haar groene ruimtes te ontdekken met onder andere de Hellingen van de Citadel. Blijf vooral een nachtje (of twee) slapen. Dan kun je echt de bruisende sfeer proeven en de power voelen die deze stad aan de Maas uitstraalt. De Vurige Stede leeft!

Wil je meer weten over hoe je Luik bereikt, klik hier.

Laat Luik je positief verrassen en kies deze veelzijdige stad voor je volgende stedentrip of daguitstap.