Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Malmedy, gelegen aan de voet van het natuurreservaat van de Hoge Venen, is een bestemming boordevol verrassingen. De stad slaagt erin om een uitzonderlijk erfgoed te verzamelen, verborgen in de gastvrije natuur. De inwoners van Malmedy zijn gastvrij en waken over hun schatten. Wil je een leuke tijd beleven met je gezin? Wandel door de straten en herontdek het Waals via de straatnaamborden die allemaal vertaald zijn.

#Natuur #Erfgoed #MetJeGezin

Uitzonderlijk erfgoed

De Cwarmê van Malmedy draagt overal in het land en ver daarbuiten trots de kleuren van de stad. Tijdens deze vier feestdagen ondergaat de stad een metamorfose. Malmedy is dagelijks doordrenkt met de ziel van haar kathedraal en haar schat, net als haar klooster. Deze laatste herbergt het Malmundarium, een cultureel en toeristisch centrum dat over de geschiedenis van de stad en haar oude industrieën (leerlooierijen, papierfabricage) vertelt. Het stadscentrum nodigt dan weer uit om te flaneren. Wist je dat de obelist op de place Albert 1er uit 1781 dateert?

De poort naar de Hoge Venen

In Malmedy passeert er ook een RAVeL, het ideale startpunt voor heerlijke fietstochten, zoals die naar het dorp Bellevaux met zijn microbrouwerij. De heuvelachtige regio is trouwens het perfecte speelterrein voor mountainbikers.

Het Huis voor Toerisme stelt vijf wandelingen en een rally voor die je de mooiste plekjes van Malmedy en omgeving laten ontdekken.

Bij het vertrek uit het dorp Chôdes zal je ongetwijfeld genieten van de prachtige uitkijkpunten tijdens
de wandeling van de Warche! Wandel naar het kasteel Reinhardstein en keer terug langs de Vallei van de Warche.