Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Malmedy ligt gedeeltelijk op het plateau van de Hoge Venen. Je kan er dus met volle teugen genieten van een verbazingwekkend natuurlandschap. Dit veengebied is uniek in Europa. De fauna, flora en landschappen verschillen van de rest van het land. Het landschap ten zuiden van Malmedy is dan weer zeer bosrijk. Deze verschillende biotopen verbergen enkele kleine schatten...

Museum Baugnez 44 Historical Center

Dit museum wordt beschouwd als een van de mooiste musea over de Slag om de Ardennen. Het historische centrum heeft de laatste grote operaties van die slag in 1944 herwerkt. Alles wordt uitgelegd aan de hand van authentiek materiaal, reconstructies, een archieffilm, foto’s en een meertalige audiogids. Er zijn verschillende unieke stukken met betrekking tot het bloedbad van Baugnez/Malmedy te zien. Een niet te missen ervaring!

De groene lus van Malmedy

 brengt je van Malmedy naar Lamonriville. Onderweg geniet je van de natuur en neem je een duik in de geschiedenis. Deze groene weg laat je kennismaken met deze prachtige regio. In Bellevaux leer je ook een van de mooiste brouwerijen van het land kennen.

Kasteel Reinhardstein

Het kasteel Reinhardstein werd in 1354 gebouwd door Renaud de Waimes. Het was de thuisbasis van veel families. Het werd na de Franse Revolutie volledig vernield en in 1969 heropgebouwd. Het is nu omgetoverd tot een museum. Ontdek de wapenuitrustingen, wapenen hellebaardcollecties, wandtapijten en het meubilair van toen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden