Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Marche-en-Famenne, gelegen tussen de Famenne en de Ardennen, de valleien van de Lesse en de Ourthe, is erin geslaagd haar stadscentrum te vernieuwen, wat haar in 2011 de Europese EDEN-prijs "European Destinations of Excellence" opleverde.

In Marche is de voetganger koning.... De hoofdweg, ooit gereserveerd voor auto's, biedt je de mogelijkheid om de stad te voet te doorkruisen. In het centrum van de stad nodigen de 17e-eeuwse karaktervolle gebouwen en steegjes je uit om rond te slenteren. Tijdens de renovatie werd een thematische beeldenroute aangelegd, die op zich al een excursie rechtvaardigt en die het onderwerp is van een jaarlijks evenement: "Beelden in beweging". Maak de feestagenda van de stad compleet met de carnaval van de Grosse Biesse en de Marché 1900 op 15 augustus.

Enkele hoogtepunten van Marche-en-Famenne: het Famenne & Art Museum, het prestigieuze Château Van der Straten of de natuurlijke site van de Fond des Vaulx. Deze 15 hectare aan de rand van de stad bieden een slimme mix van fauna, flora en legendes! Marche-Hotton biedt vele gemarkeerde wandel-, fiets- of mountainbikepaden aan.

Onder de Waalse bestemmingen die door het Europese programma EDEN (European Destinations of Excellence) worden onderscheiden, kreeg de stad Marche-en-Famenne in 2011 een prijs voor het behoud en de opwaardering van haar gebouwde erfgoed.