Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Neem je tijd om Namen te ontdekken. Aan de samenvloeiing van Maas en Samber onthult de Waalse hoofdstad alle rijkdom van haar erfgoed en de charme van haar steegjes, terrasjes en restaurants. Namen heeft veel te bieden, van de Citadel tot de Maasvallei.

Een bezoek aan Namen betekent slenteren door de autovrije straten zonder haast, genieten van een biertje op de Place du marché aux légumes of de Citadel beklimmen. Vanaf de top van deze rotsuitloper, die wordt beschermd door een van de grootste forten van Europa, is het uitzicht over de oude stad onvergelijkbaar.

Het historische centrum heeft enkele architecturale pareltjes voor jou in petto: de Saint-Aubainkathedraal, het theater, het belfort, om er maar een paar te noemen. Je kunt ook genieten van een wandeling langs de kades, of een uitstapje maken in de omgeving: je zult niet teleurgesteld zijn!

Namen werd in 2021 erkend als "UNESCO Creative City op het gebied van digitale kunst". Het is de eerste Belgische stad die deze internationale onderscheiding krijgt. Naast haar innovatieve benaderingen en activiteiten organiseert ze elk jaar in oktober het KIKK Festival, een internationaal festival gewijd aan creativiteit in digitale culturen.