Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De gastronomie van Namen weerspiegelt de levenskunst van de inwoners van de Waalse hoofdstad. Om die ten volle te kunnen waarderen, moet je de tijd nemen.

Le Petit Gris

Le Petit Gris is niet zomaar een escargot en een culinaire specialiteit in de streek, het is vooral de mascotte van Namen. De legende zegt overigens dat de inwoners van Namen even traag zijn als slakken. In de omgeving, in Warnant en in Fernelmont, kweken slakkenkwekerije de Petits-Gris die geserveerd worden in de plaatselijke restaurants...

Het Houppe- en Philomène-bier

In de onmiddellijke omgeving van Namen brouwen twee jonge brouwerijen bieren die de omweg waard zijn. De Houppe, van de Brasserie de Namur, valt in de smaak omwille van zijn lichte en evenwichtige bitterheid. De Philomène op zijn beurt wordt gebrouwen in de Brasserie du Clocher en valt op door zijn perfecte bitterheid, afgewerkt met een vleugje astringentie.

De aardbei van Wépion

Hou je van aardbeien? Afspraak in Wépion dan, op enkele kilometers van Namen. In Wépion is de aardbeiteelt een traditie. Hun reputatie wordt alsmaar groter sinds de 20e eeuw. Wat ze zo lekker maakt, is niet alleen de teelt in volle grond, maar ook de speciale lokale variëteit. Wil je meer weten? Breng dan aan bezoekje aan het Aardbeimuseum in Wépion.

Le Biétrumé: een karamel die niet aan de tanden blijft kleven

In 1954 verscheen deze typische Naamse gesuikerde specialiteit. Zijn naam komt van de beroemde 18e-eeuwse Naamse komiek: Jean Biétrumé Picar. Deze zachte karamel wordt gemaakt op basis van gekookte slagroom en gegrilde noten. Le Biétrumé is verkrijgbaar in twee smaken die in de mond smelten: chocolade en boter. 

Wist je dat? De friet zou uitgevonden zijn in Namen!

In de 18e eeuw was deze stad aan de Maas zeer verzot op gebakken vis, die de mensen van Namen vingen. Tijdens een zeer strenge winter bevroor de rivier en kon er niet gevist worden. Dus besloten ze stukjes aardappel in de vorm van een vis te snijden en die te frituren! Slimme mensen uit Namen!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden