Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Nijvel, een kleine stad met een lange geschiedenis, verbaast door zijn adembenemende historische erfgoed dat, verre van bevroren in de tijd, deel uitmaakt van het dagelijkse leven van de "Aclots".

Nijvel was de eerste stad waar de vrouwen het voor het zeggen hadden. Zijn historische en religieuze verleden ontvouwt nog meer ongewone en wonderbaarlijke verhalen: de Tour Simone, een overblijfsel van de oude vestingmuren, de wijk Saint-Jacques, een voormalige wijk van pelgrims naar Compostela, het stadsmuseum en zijn schatten. De charmante stad staat vooral bekend om zijn collegiale Sint-Gertrudiskerk waar 'Djan d'Nivèle' op de troon zit, een legendarisch figuur die het dagelijkse leven ritme geeft door de uren te slaan met zijn hamer.

De stad nodigt uit tot een duik in het hart van zijn charmante middeleeuwse wijken en tot een wandeling tussen de kunstwerken in het Park van de Dodaine. Nijvel is trots op zijn folklore, die nog springlevend is, en zal je verbazen met zijn muziek tijdens het het carnaval of de Sint-Gertrudisprocessie, een eeuwenoude processie.