Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In maart, tijdens het seizoen van de carnavals, is Nijvel geen uitzondering. De stad leeft op het ritme van de Gilles. In de zomer wiegen de beiaardconcerten de inwoners en hun bezoekers. De Tour Sainte-Gertrude is tijdloos en neemt je mee in de voetsporen van een van de eerste abdissen in België.

Carnaval – eind februari / begin maart

De stad feest, vier dagen lang! Carnaval voor de kinderen, carnaval in de scholen of carnaval van de Aclots (inwoners van Nijvel, geboren intro-muros uit twee echte inwoners van Nijvel), de Gilles en hun sinaasappelen kunnen je blijven verbazen...

Beiaardconcerten – juli en augustus

Elke zomer brengen de klokkenluiders, die internationaal gerenommeerd zijn, een origineel en verrassend concert. Laat je op zondag meeslepen door de betoverende melodieën van de klokken van de Collegiale kerk Sainte Gertrude.

Rondgang Sainte-Gertrude – eind september / begin oktober

Tijdens de Rondgang Sainte-Gertrude treed je in de voetsporen van een van de eerste abdissen van België. In een lange folkloristische stoet wandelen de deelnemers door de stad en de velden, velen verkleed in traditionele pij. De grote wagen uit de 15e eeuw met de relikwieën van Saint-Gertrude wijst ze de weg.

Ontdek alle evenementen in de omgeving van Nijvel: 

Vanaf

Thema

Zoekwoord(en)

37 resultaten