Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst

Hoort gij, hoort gij, goede mensen! Het festival De Fer & De Feu komt dit jaar terug! Reis in de tijd en beleef de middeleeuwen in Rebecq.

Ontdek, zoals elke zomer, het leven op een middeleeuws legerkamp met tenten, wapens, harnassen, soldaten en ondeugende dames. 

Het kamp staat in een groene omgeving waar je kan genieten van hapjes en drankjes, kan onderhandelen met echte ambachtslieden, een harnas kan aantrekken en het kamp kan bezoeken. Je kan er vuurgevechten bijwonen en voor de eerste keer boogschieten of bijlwerpen. 

Het leven in de middeleeuwen

Begeleiders zullen je met plezier uitleggen hoe en waarom bepaalde wapens gebruikt werden. Daarnaast ontdek je nog meer over het leven in de middeleeuwen bij de verschillende kraampjes; je leert er bijvoorbeeld hoe je voorouders kaarsen of touw maakten. 

Je ziet hoe smeden messen of pijlpunten maken, de Inquisitie wordt nog een keer gereconstrueerd, paarden zullen voor je paraderen en ridders zullen strijden om het hart van de prinses!

Mis dit jaarlijkse evenement vol ridders en heren niet!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden