Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Voetgangersstad, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een venster op de wereld.... de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve verleidt je met haar unieke sfeer, dankzij de vele culturele en folkloristische activiteiten. 

Ottignies-Louvain-la-Neuve, een nieuwe en studentenstad, maakt deel uit van de groene trend en het autoverkeer is zeer beperkt of zelfs ontmoedigd: voetgangers en fietsen zijn welkom! De jongste stad van België (gebouwd in de jaren '70) onderscheidt zich door haar stedelijke architectuur en het belang dat aan groen wordt gehecht.

Cultuurliefhebbers bezoeken het must-see Hergé Museum en het nieuwe Museum L, waar wetenschappelijke en artistieke collecties elkaar ontmoeten. Je kan ook een van de vele thematische, didactische of recreatieve wandelroutes (kunst in de stad, met , fauna en flora....) volgen of genieten van de die de stad aanbiedt. 

Onder de Waalse bestemmingen die worden onderscheiden door het Europese EDEN (European Destinations of Excellence), kreeg de stad Louvain-la-Neuve in 2013 een prijs voor haar vele troeven op het vlak van toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit.