Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Brouwerij

In de buurt van Namen nodigt de brouwerij Gembloux.beer je uit om haar uitgebreide assortiment bieren te ontdekken. In de loop van de seizoenen worden in het proeflokaal evenementen georganiseerd om het werk van deze moderne universiteitsbrouwerij bekend te maken.

Een universitaire brouwerij in Gembloux

In 2019 werd Gembloux.beer S.A. geboren met de ambitieuze visie om een voormalig laboratorium op de campus van de faculteit te renoveren tot een brouwerij en een plek voor ontspanning, productie en onderzoek.  Vandaag biedt deze omgeving studenten en onderzoekers de mogelijkheid om gebruik te maken van ultramoderne apparatuur om hun TFE's en onderzoek uit te voeren, met name op het gebied van psychologie, microbiologie en alcoholverslaving.

Sinds 2023 produceert Gembloux.beer 3.200 Hl bier per jaar.

Een breed gamma bieren

In haar ultramoderne installaties produceert Brasserie Gembloux Beer een brede waaier aan vatgerijpte bieren, waaronder : 

  • Abbaye de Gembloux 8% (in 1980 gecreëerd door studenten van Gembloux Agro Bio Tech)
  • Splash 2,9
  • Brouette pils 5,5
  • Dans les bois 6,5%
  • Kilt 9%
  • Spirit 10%...

Je bezoek aan de brouwerij

De verschillende stappen in de productie van een ambachtelijk bier worden gepresenteerd in een educatief fresco. De bio-ingenieurs die de rondleiding leiden leggen de wetenschappelijke aspecten van de productie in detail uit.

Daarna ga je via de kelder (een ruimte waar vatenbier rijpt) naar de productiehal om de praktische aspecten van de productie te leren kennen.

De rondleiding eindigt met een bierproeverij in de tapkamer. Op verzoek kan een gediplomeerd zytholoog een professionele proeverij verzorgen.

Een plek om te ontspannen en te experimenteren in Gembloux.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL - Betalend

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden