Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Saint-Hubert, de internationale hoofdstad van de jachthoorn, kan bogen op een prestigieus verleden. Veel monumenten, zoals de basiliek en het abdijpaleis, herinneren aan het lot van de stad, verbonden met de legende van Saint-Hubert. Deze laatste, een groot jager, stond oog in oog met een hert dat helemaal omgeven was door licht, met Christus aan het kruis in zijn gewei. Dit was het begin van een verbazingwekkende bekering, waardoor hij een heilige zou worden.
 
#Gastronomie #Woud #AlsKoppel

Sport- en natuuractiviteiten

In Saint-Hubert moedigt alles je aan om de omgeving van de stad en de vele mogelijkheden voor activiteiten te ontdekken. Het vliegveld is gewijd aan luchtrecreatie, het wildpark eert de lokale fauna en flora. Het van zijn kant getuigt van een industrieel en landelijk verleden. Het Museum Pierre-Joseph Redouté cultiveert de herinnering aan hem die de bijnaam "de Rafaël van de Bloemen" heeft gekregen met zijn aquarellen van rozen in een heel persoonlijke stijl. Om nog maar te zwijgen van het Grote Woud van Saint-Hubert en zijn oneindige mogelijkheden voor  of .

Tal van evenementen

Niet te missen evenementen zijn de Royal Juillet Musical, de Internationale Jacht- en Natuurdagen, het Festival van Saint-Hubert met de langverwachte zegening van de dieren en het burlen van het hert.
 
Saint-Hubert blijft je verbazen...