Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Op de eerste verdieping van de Halle aux Foires in Libramont, vertelt het Keltenmuseum je over het dagelijkse leven van de Galliërs en de Kelten en over de erfenis die ze nalieten.

Barbaren, "onze voorouders de Galliërs"? Integendeel, het is een fascinerende wereld waarin de archeologische opgravingen onthuld worden en die voor onze ogen opnieuw tot leven gebracht wordt, in Libramont, in de provincie Luxemburg.
 

Bezoek aan het museum

Tal van aspecten van het dagelijkse leven van de Kelten komt aan bod: kledij, woning, werktuigen, handel, begrafenissen en meer... Het parcours wordt aangevuld met een overzicht van de erfenis die de ze nalieten en de verkeerde ideeën die over hen circuleren.

Ontdek:

  • een selectie archeologische stukken uit Libramont, de Ardennen, Wallonië en België.
  • modules voor jong en oud, video's, verhalen, ...
  • souvenirs
  • een boekje voor kinderen

Familiale natuurwandeling

De Keltische natuurwandeling (3 km) begint bij het park van Bonance en is ongeveer 3 km lang, duse en volgt bospaden waar je de Keltische oorsprong van de streek en de lokale natuurlijke hulpbronnen ontdekt.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-50% korting op de individuele toegangsprijs

Van woensdag 22 juni 2022 tot maandag 01 januari 2024
Aanbod geldig tot 31/12/2023 afhankelijk van de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Geldig voor maximaal 4 personen. Niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Animatie - Workshops - Bibliotheek of documentatiecentrum - Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden