Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De hoofdstad van de jacht, met zijn historische monumenten en de legende van St. Hubert, is ook een ideale plaats voor natuurwandelingen.

De basiliek

Oprijzend uit de Ardense bossen, rijst het silhouet van de basiliek van Saint-Hubert fier op. Majestueus en elegant is ze de getuige van een rijk verleden. Van romaans naar gotisch naar renaissance, dit gebouw is een echte geschiedenisles in architectonische evolutie!

Het wildpark

Het wildpark van Saint-Hubert is een must voor natuurliefhebbers en gezinnen en heeft als doel de bezoekers het bos en zijn gastheren te laten ontdekken, evenals de folklore van de streek. In een uitzonderlijk kader beschikt het park over een pedagogische zaal met interactieve spelen, uitkijktorens, een lokale bistro...

Historische wandelingen in Saint-Hubert

Deze ontdekkingswandelingen zijn een echte uitnodiging om de geschiedenis van de stad te ontdekken en zijn ideaal om het verleden van Saint-Hubert te leren kennen of om gewoonweg de buitengewone uitzichtpunten te ontdekken.

Onze favoriet

In het hart van het Grote Bos van Saint-Hubert ligt Mirwart, een van de "Mooiste Dorpen van Wallonië". Het heeft zijn voorouderlijk uitzicht behouden met zijn vakwerkhuizen, oude stenen en bakstenen, zijn steegjes en zijn kasteel dat dateert uit de 10e eeuw. Bezoek het Provinciaal Domein en zijn viskwekerij en maak een wandeling in deze uitzonderlijke omgeving.

Wat is er nog meer te zien of te doen in Saint-Hubert?

 

 

 

 

 

 

 

11 resultaten