Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Er zijn zoveel redenen om naar Stavelot te komen! Er is voor elk wat wils: de brullende motoren op het circuit van Francorchamps, de gekte in de stad tijdens de carnavalsperiode met zijn spookachtige Blancs Moussis, de liefde voor het wandelen in een weelderige natuurlijke omgeving, of de charme van de oude stenen.

Laten we ons bezoek aan de stad Stavelot beginnen via zijn historische centrum, dat de stenen en vakwerkhuizen van deze 18e-eeuwse stad, zijn steegjes en fonteinen in de schijnwerpers zet. Na een wandeling over de Grote Markt en zijn kasseien, gaan we naar de Abdij en haar drie thematische musea:

 

De stad is voortdurend in beweging en kent een aaneenschakeling van tentoonstellingen, internationale muziek- en zangfeesten, vertel- en theaterfestivals, maar ook grote volksfeesten zoals de Laetare, een van de populairste carnavals van België.

Ga verder op verkenning in de natuur met meer dan 500 km wandel- en mountainbiketochten, te midden van velden en bossen. Andere pareltjes: een wandeling langs de oevers van de Amblève of de waterval van Coo: een must!

Om je ontdekkingstocht in de stad af te ronden, raden wij je aan om een van de belangrijkste figuren hier te ontmoeten: de Blanc Moussi. Wil je hem zien, kom dan naar de Laetare, een carnaval dat plaatsvindt op de vierde zondag van de vastentijd in de Oostkantons.