Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ken je Thuin, dat kleine stadje met een middeleeuws verleden? Gelegen in Henegouwen, betovert het de bezoekers met zijn belfort (op de werelderfgoedlijst van Unesco), smalle steegjes en verrassende hangende tuinen.

Verrassende groene ruimtes

Een bezoek aan de hangende tuinen is een must. De bouw ervan is gekoppeld aan die van de vestingwerken van de stad. Bezoekers worden mee op sleeptouw genomen door ongewone landschappen vol rust. Vandaag zijn ze bedekt door wijnstokken die een zoete en natuurlijke wijn opleveren, geproduceerd door de distilleerderij van Biercée. Deze 200 terrasvormige tuinen herbergen ook een kunstroute die je kennis laat maken met de middeleeuwse stad, haar verleden en haar stedelijke evolutie.

Folklore en tradities

Bekend tot ver buiten de grenzen, laten de wandelingen van de Saint-Roch niemand onverschillig. Tijdens 3 dagen van feestelijkheden brengen 2000 wandelaars, gekleed als in de Napoleontische tijd, hulde aan de heilige Roch, patroonheilige van de pelgrims. 

Hoofdstad van de binnenvaart

Aan de samenvloeiing van de Samber en de Biesmelle is Thuin ook bekend als de hoofdstad van de binnenvaart. Stap aan boord van de boot van het ecomuseum van de binnenvaart en leer meer over het beroep van schipper.