Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Op 18 juni 1815 vond een belangrijke gebeurtenis in de Europese geschiedenis plaats: Napoleon werd verslagen door de troepen van Blücher en Wellington. Het is trouwens deze laatste die ervoor zorgde dat Waterloo in de geschiedenisboeken terecht kwam, want hij tekende zijn overwinningbericht in zijn hoofdkwartier gelegen in de Waals-Brabantse gemeente.

Vandaag ziet het slagveld er voor de bezoekers uit zoals 200 jaar geleden. Je wordt uitgenodigd om in de voetsporen te treden van de mannen die geschiedenis hebben geschreven via een bezoek aan de Heuvel met de Leeuw, met zijn imposante bronzen beeld op 40 meter hoogte, het Wellington Museum en het Memorial 1815.

Waterloo biedt ook ontspanning en plezier met zijn golfbaan en wandel- of fietspaden voor sport- en natuurliefhebbers. Ook de shoppingliefhebbers komen aan hun trekken, want Waterloo heeft maar liefst 700 winkels! Lekkerbekken genieten dan weer van een heerlijke suikertaart of een lekkere Waterloo gebrouwen op de hoeve van Saint-Jean, waar de gewonden in 1815 werden behandeld.