Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De agenda van Waterloo volgt voornamelijk het ritme van de re-enactments, maar mis ook zeker niet de andere evenementen, zoals het Festival van de Historische Film.

Elk jaar trekken figuranten hun huzaren-, cantinière- of generaalskostuum aan om de gebeurtenissen van 1815 te herbeleven. De toeschouwers maken een onvergetelijke reis aan de zijde van Napoleon en Wellington, in de hitte van de bivakvuren en het geluid van geweervuur.

Historisch weekend van het slagveld van Waterloo - midden juni

Tijdens dit weekend worden verschillende activiteiten voor jong en oud voorgesteld. Een Frans bivak wordt opgezet in Vieux-Genappe bij Napoleons laatste hoofdkwartier, terwijl het geallieerde bivak plaatsvindt op de boerderij van Hougoumont. Belangrijkste moment van het weekend: het naspelen van de veldslag met honderden figuranten!

Au Film du Temps - Waterloo Internationaal Historisch Filmfestival - Oktober

De 7e kunst wordt tijdens dit festival als geen ander naar voren gebracht. Geschiedenis staat centraal op het festival met een competitie van historische speelfilms, maar ook met eerbetonen aan grote namen uit de cinema. Wat een programma!

Ontdek andere evenementen in en rond Waterloo:

Vanaf

Thema

Zoekwoord(en)

44 resultaten