Waterloo is een echte merknaam geworden, met regionale culinaire specialiteiten die zelfs de meest veeleisende fijnproevers zullen bevallen.
De Waterloo en De Waterloo 1815
Het is goed, het is mooi, het is bio! De biologische kaasmakerij van Vielsalm heeft ter ere van de slag van 1815 lekkere biologische kazen van koemelk ontwikkeld. Beide worden gemaakt met kwaliteitsmelk uit de Ardennen. Ze zijn perfect als aperitief, bij brood of in bereidingen.
Les Apéros de Philomène
Deze ambachtelijke slijterij, gevestigd in een mooie schuur, biedt een assortiment kruidenaperitieven, vruchtenwijnen, pèkets, maar ook geleien en siropen. Ze zijn handgemaakt en natuurlijk. Om meer te weten te komen over hun productiegeheimen, aarzel dan niet om ter plaatse te komen!
Waterloo
Dit bier, waarvan de oorsprong teruggaat tot de middeleeuwen, wordt gebrouwen in de microbrouwerij van de Hoeve van Mont-Saint-Jean. De huidige versie van dit bier werd gecreëerd voor de tweehonderdste verjaardag van de slag. Het wordt gebrouwen met de beste natuurlijke ingrediënten, met hoge gisting. Ontdek deze knowhow tijdens een bezoek aan de brouwerij.
Suikertaart uit Waterloo
Deze plaatselijke specialiteit wordt gekenmerkt door het gebruik van bruine suiker, maar vooral door het gebruik van een zuurdesem die in de winkels niet te vinden is! De geschiedenis gaat meer dan 100 jaar terug, toen vrouwen deze taart maakten voor beurzen. Vandaag verzekert de Confrérie des Maîtres Paveûs, Scribeux et Mougneux de Tarte au Sucre de Waterloo (Broederschap van de Meesters van de Suikertaart van Waterloo) de welvaart ervan. Om warm of heet te eten... Je zult smelten van genot!