Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst

Ontdek elk eerste weekend van augustus het Fête du Cabu in Mussy-la-Ville, een traditie uit de Gaumestreek die teruggaat tot de 19e eeuw. 

Tijdens de zomer staat Mussy-la-Ville in het teken van het Fête du Cabu, een feest uit de tuinbouwtraditie dat de beroemde witte kool, 'cabu' in de volksmond, eert.

Het programma

De witte kool is dus de rode draad van dit feestweekend. En daarom wordt er meer dan 700 kg kool versneden om bijna 1250 maaltijden te bereiden.

Kom dus eens langs en proef de 'cabu roussi au gigot d'agneau' (witte kool met lamsbout) en andere specialiteiten uit de Gaumestreek.

Er zullen ook verschillende randactiviteiten georganiseerd worden, zoals een rommelmarkt, activiteiten voor de kinderen, ritjes met de koets, concerten en andere muzikale activiteiten.

Het hoogtepunt van het weekend

Mis vooral de beroemde wedstrijd "Roi du Cabu" niet en kom kijken wie de meeste kool kan eten. Ben jij klaar om bijna 3 kg cabu roussi in minder dan 20 minuten tijd naar binnen te spelen?

Kom zeker naar dit gezellige feest in het hartje van de Gaumestreek, het is helemaal gratis!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 03 tot 04 augustus 2024

Vanaf 14.00 uur.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden