Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Villa 1900 is veel meer dan een museum: ze neemt je mee naar een lang vervlogen tijd. Je belandt er in een decor uit een andere tijd en ervaart de Belle Epoque zoals die was in de Maasstreek. De Villa is een echte ontmoetingsplaats, een plaats voor cultuur, om bij te leren en om te experimenteren.

In Villa 1900 kan je verschillende dingen ontdekken: een brasserie en een theehuis, een restaurant en een winkel met lokale en bioproducten, producten voor allergische of veganistische personen, een handwerk- en souvenirwinkeltje, ateliers, vergaderzalen...

Villa 1900 is een echte ontmoetingsplaats voor de inwoners van Waulsort en wil een plaats zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, in gesprek kunnen gaan, iets kunnen drinken en gewoon een fijn moment kunnen beleven. 

Bovenop de prachtige architectuur komt een gezellige sfeer

Villa 1900 bevat elementen uit de Maaslandse stijl, art nouveau en art déco. Je kan die architectuur gratis ontdekken in de kamers van de benedenverdieping.

De brasserie past perfect in deze bijzondere sfeer: het personeel is er gekleed in de stijl van die tijd en er wordt thee en koffie geserveerd in een porseleinen servies dat zo uit de theekransjes van onze oma lijkt te komen. De keuken serveert gerechten op grootmoeders wijze, bereid met verse ingrediënten en op verzoek.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Animatie - Fietsverhuur - Fietsherstel

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Restaurant

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden