Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

De toren van Eben-Ezer is een constructie in silex die de bezoeker intrigeert zodra die zijn blik laat vallen op het gebouw met de vier gigantische standbeelden. Een must-see gebouw in de provincie Luik.

Gevleugelde dieren waken over jou

Opgericht in de jaren 1960 in het midden van een onbewoond gebied dat de vallei van de Geer domineert, deze toren werd gebouwd uit grote vuurstenen uit de nabijgelegen mijn. De zeven verdiepingen eindigen in een terras met hoeken, waarop grote gebeeldhouwde gevleugelde dieren afgetekend worden. Het lijken wel aandachtige bewakers. Het gebouw zal je zeker niet onverschillig laten, zo bevreemdend is het.

Een torenmuseum

Binnen vertelt een tentoonstelling de geschiedenis van de constructie van de toren en de pacifistische actie van Robert Garcet. Een nieuwe interactieve didactische ruimte met de naam "Geospadium" leidt de bezoekers naar de Krijtperiode waar ze de verschillende aspecten van vuursteen (silex) kunnen ontdekken; van zijn vorming tot het gebruik ervan doorheen de geschiedenis van de mensheid.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-10% korting op je ticket

Aanbod geldig tot 31/12/2024 volgens de openingsuren en op vertoon van uw VISITWallonia.be Pass. Aanbod geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden