Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ontdek de historische plaatsen en anekdotes die de dagen voorafgaand aan de Slag bij Waterloo in 1815 markeerden. Neem de tijd om het landschap onderweg te bewonderen, proef de plaatselijke keuken of ga verder weg om de omliggende steden en dorpen te verkennen. 

Van Beaumont tot Waterloo, treed in de voetsporen van de keizerlijke troepen en herbeleef de laatste dagen van Napoleons epos.

Ontdek vanaf 22 november "Napoleon", de nieuwe film van Ridley Scott en duik in het hart van de Napoleontische tijd.

Napoleon schetst een indrukwekkend beeld over de opkomst en ondergang van keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Joaquin Phoenix. De film vertelt het boeiende verhaal van Bonapartes verbeten zoektocht naar macht, met de nadruk op zijn gepassioneerde en gekwelde relatie met Josephine, de liefde van zijn leven, gespeeld door Vanessa Kirby.

Regisseur Ridley Scott verkent Napoleons militaire genie en politieke strategieën, terwijl hij een aantal van de meest indrukwekkende gevechtsscènes biedt die ooit op film zijn vastgelegd: Austerlitz, Waterloo, Marengo, Borodino...

Kaart | De Napoleonroute in Wallonië

Volg de voetsporen van de Keizer en zijn leger tijdens de laatste dagen voor de Slag bij Waterloo in 1815!

De kaart met de Napoleonroute

Op het programma van de 94 kilometer lange Napoleonroute in Wallonië: geschiedenis, musea, erfgoed, folklore, Unesco-sites, landschappen, lokale gastronomie... Je wordt langs de route begeleid door specifieke borden.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Kaart Slag om de Ardennen

Downloaden