Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ontdek met deze themaroute voor fietsers de culturele en historische rijkdommen van Wallonië. Ervaar het gemak van deze langeafstandsroute met elf etappes langs het mooiste erfgoed waaronder Unesco-parels. Fiets door glooiende landschappen en kom langs bezienswaardige stadjes en dorpen. De elf uitgezette etappes volgen de bestaande groene en vlakke routes van RAVeL en die van fietsknooppunten. 

Doorkruis Wallonië met de fiets, van Doornik, op een steenworp afstand van Frankrijk, tot de opmerkelijke site van Blegny-Mine, aan de poort van Nederland. Van west naar oost geniet je van de sfeer en contrasten die heersen tussen de landschappen van de Henegouwse vlaktes, de oevers van de Maas, de heuvels van Condroz en de geheime valleien van de Ardennen. 

Neem de tijd om de uitzonderlijke plaatsen te bewonderen die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan, geprivilegieerde getuigen van de invloeden uit het verleden. Een van de attracties en accommodaties met het label "Fiets Welkom" is een welkom stopplaats tijdens je uitstap. Op de trappers!

Twee fietsers op de markt van Doornik© WBT - Denis Erroyaux Fietser die naar het Centrumkanaal kijkt© WBT - Bruno D'Alimonte Luchtfoto van Thuin© WBT - J.P. Remy Zicht op de abdij van Aulne© WBT - David Samyn Uitzicht op Dinant© WBT - Anibal TrejoVrouw op de oevers van de Maas, in de buurt van Dinant© WBT - JP Remy Koppel met fiets op een brug© WBT - Bruno D'Alimonte Persoon bekijkt de stad Durbuy van bovenaf© WBT - Péripléties Fietser voor de kathedraal van Waimes© WBT - David Samyn Zicht op het kasteel van Reinhardstein© WBT - Denis Erroyaux Zicht op de velden en heuvels van de provincie Luik© WBT - Morgane Vander Linden

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden