Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Een tweedaags autovrij uitje in Picardisch Wallonië tussen Doornik en Moeskroen, langs de Franse grens.

Hoe werkt het?

Deze route begint en eindigt bij een station. Tussen de twee zijn er stations die door wandelingen of fietstochten met elkaar verbonden kunnen worden! Stel je reis samen zoals jij dat wilt: volgens je eigen ritme, je wensen, je bezoeken, je accommodaties...

De route

Je vertrekt te voet of met de fiets vanuit Doornik, de Stad van de Vijf Klokkentorens, een naam geërfd van de vijf torens van haar kathedraal en een van de oudste steden van België. In de bewaard gebleven architectuur zijn veel sporen van de meerjarige geschiedenis bewaard gebleven. Je kunt het oudste belfort van België en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bezoeken, die beide op de Unesco-werelderfgoedlijst staan.

In een geheel andere stijl werd het Museum voor Schone Kunsten ontworpen door Victor Horta. Je ontdekt schilderijen van grote namen uit de kunst, van de middeleeuwen tot nu. Je verlaat Doornik via de prachtige oevers van de Schelde, die onlangs zijn heringericht, in de richting van de Mont Saint-Aubert.

Na de beklimming van deze berg word je beloond voor je inspanningen met een prachtig panorama over de stad Doornik en het omliggende platteland. Nadat je opnieuw de kanalen hebt gevolgd en het Domein en Kasteel van Bourgogne hebt ontdekt, kom je aan in Moeskroen, waar je het beroemde Château des Comtes kunt bewonderen. Bijgenaamd de stad van de Hurlus in verwijzing naar een figuur die tijdens de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw in de streek van Moeskroen leefde van allerlei misdaden en het daaruit voortvloeiende feest van de Hurlus. Dit populaire festival vindt elk eerste weekend van oktober plaats en wordt opgeluisterd door trompetten, trommels en folkloristische personages! Een reis naar Picardisch Wallonië die je zal verrassen! 

Contact

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden