Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Ga een paar dagen autovrij op stap! Met de industriële sfeer van Charleroi, de middeleeuwse charme van Thuin en de natuurlijke rijkdom van Erquelinnes, zal de vallei van de Haute-Sambre je blijven verbazen...

Hoe werkt het?

Je uitstap begint en eindigt aan een treinstation. Je verplaatst je te voet of per fiets tussen de stations. Combineer je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, volgens je interesses, je bezoeken, je verblijven...

De route

Stad van vertrek van deze route is Charleroi. De stad die vroeger verguisd werd, is aan een geslaagde reconversie bezig. Charleroi dat een rijk industrieel verleden heeft, is vandaag een trendy bestemming!

Thuin, van haar kant, heeft haar charme te danken aan de sporen van haar middeleeuwse verleden: haar belfort dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat, haar smalle straatjes en haar hangende tuinen die erkend zijn als onderdeel van het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië .

De laatste etappe van deze reis is het landbouw- en bosgebied van Erquelinnes. Het biedt een diversiteit aan landschappen en een verrassende architecturale rijkdom!

De kaart

Hieronder vind je een kaart die elke sectie (te voet of op de fiets) in detail weergeeft. Klik op de vlag van de sectie waarin je geïnteresseerd bent en je komt op een nieuwe pagina met een aanklikbare gedetailleerde kaart, een GPX-bestand en de activiteiten en accommodaties die op je route te vinden zijn. 

 

 

Op ontdekking

Blijven slapen

Download je reisgids en vind de activiteiten en restaurants die je niet mag missen, maar ook goede tips voor picknicks en het proeven van lokale specialiteiten!

 

Contact

Informatie :

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden