Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Zin om fietsen en toerisme te combineren in Wallonië? Ga met de fiets op zoek naar erfgoed, geschiedenis en architectuur langs onze routes.

Erfgoed, Geschiedenis en Architectuur

De Unesco-route

Deze Unesco-circuits neemt je mee op ontdekken naar de Unesco-schatten van Wallonië. Ze is samengesteld uit 10 ritten, van Tournai tot Blegny.

 

De Napoleonroute

Wanneer je Napoleonroute volgt, fiets je van Beaumont tot Waterloo via Thuin, Charleroi, Fleurus, Ligny.

Deze fietsroute volgt de voetstappen van de Franse keizer die in juni 1815 optrok tegen de Engelsen en de Pruisen.

Circuit "Waterloo 1815"

Deze fietsroute van 14 km neemt je mee in het spoor van de beroemde Slag van Waterloo en het slagveld, langs de gemeenten Eigenbrakel, Lasne, Genappe en Waterloo.

Op aanvraag is een kaart te verkrijgen bij het Maison du Tourisme van Waterloo.

 

De Grouchy-route

Deze route volgt de aftocht van maarschalk Grouchy en zijn leger na de nederlaag van Napoleon tijdens de Slag van Waterloo. Ze verbindt Waver met Namen en Givet (F) en laat je sites ontdekken die verband houden met dit historische epos, naast ander cultureel en natuurerfgoed. Je leest er meer over op de website van Historiek.

De Romeinse weg Bavay-Tongeren

Een antieke route van 145 km die fascineert vanwege haar geschiedenis en archeologisch potentieel. Het is mogelijk om gedeeltes ervan per fiets te volgen. Bijvoorbeeld het circuit van 43,5 km "Van Gembloux naar Ramilies", voorgesteld door de vereniging "Chemins du Rail".

Een roadbook is beschikbaar op www.cheminsdurail.be 

www.viaeromanae.eu

Fiets in en langs natuursites

De Ardense bossen

Via een dynamische website biedt ‘Les Forêts d’Ardenne’ bosverblijven/packages met MTBen STB-circuits, en fietsactiviteiten op het grondgebied van de vier grote bosmassieven: ‘La Grande Forêt de Saint-Hubert’, ‘La Grande Forêt d’Anlier’, ‘La Forêt du Pays de Chimay’ en ‘La Forêt de la Semois et de la Houille’. Een applicatie laat gemakkelijk downloaden toe van de tochten, met GPS-tracé, kaarten, interessante punten, restaurants, logeeradressen, afstanden en hoogteverschillen van de circuits. Een handig instrument om zich te herbronnen in volle natuur.

 


 

De Route van de Wouden

Een circuit van 191 km dat u meeneemt voor een ontdekking van het ‘Grande Forêt de SaintHubert’. De ‘Route des Forêts’ is uitgetekend in de vorm van een lus. U kunt ze volgen met een fiets of een elektrische fiets vanuit verschillende Ardense gemeenten. Vrije tocht met behulp van een roadbook of met een packageformule van meerdere dagen met logies en verblijf in halfpension, met of zonder bagagetransfer, aangeboden door La Maison de la Randonnée - GTA Belgique asbl (Grande Traversée des Ardennes).

www.gta.be ou www.europaventure.be

De Transardennaise met de MTB

Deze tocht van 160 km (Transardennaise Sud) wordt voorgesteld aan mountainbikers die op een rustige manier willen opgaan in de natuur. Het parcours, van La Roche naar Bouillon kan men volgen met behulp van een roadbook of met een packageformule van 2 tot 4 dagen.

Er wordt ook een formule aangeboden met bagagetransfer

Nieuw: ontdek de ‘Transardennaise Nord’ die Malmedy met La Roche verbindt over een afstand van 102 km.

www.gta.be ou www.europaventure.be

Fiets door het hart van de Waalse steden en dorpen

De vereniging Pro Velo stelt begeleide fietstochten voor in kunststeden zoals Mons, Liège en Namur. Een ludieke en leuke manier om een stad te ontdekken op twee wielen.

De routes variëren van 15 tot 45 km en worden begeleid door een gids die commentaar geeft en anekdotes vertelt tijdens de haltes van deze aparte excursies.

www.provelo.org ou www.beauxvillages.be

Ontdek al fietsend de smaken van onze streek

Het circuit "L'Orval"

Een circuit van 78 km en een andere manier om de fraaie en zacht glooiende streek van de Gaume met verschillende ritten te ontdekken. De plateaus met lichte hellingen, ‘cuestas’ genoemd, zorgen ervoor dat je iets harder moet trappen op de pedalen maar ze belonen je met mooie vergezichten op het omliggende platteland en de Semois. Orgelpunt is het bezoek aan de Abdij van Orval, waar je kunt genieten van het beroemde en heerlijke trappistenbier.

www.soleildegaume.be

De wijnroute in het Land van Namen

Fiets langs onverwachte wegen voor een ontdekking van de wijnen van het Land van Namen. Deze toeristische route is 159 km lang en passeert liefst 12 wijngaarden. Ontmoet gepassioneerde wijnbouwers, van kleine producenten tot professionals, die de streek haar faam bezorgen

www.sitytour.com

De Plattelandscircuits

Ontdek per fiets het lokale erfgoed van het platteland en de streekproducten met Accueil Champêtre en Wallonie.

Download gratis de circuits op je GPS.

www.accueilchampetre.be

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden