Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wist je dat Wallonië meer dan 1.400 km aan paden heeft gereserveerd voor voetgangers, fietsers, ruiters en mensen met beperkte mobiliteit?

Het Autonoom Netwerk van Trage Wegen bestaat uit groene wegen die voornamelijk op jaagpaden en oude spoorlijnen zijn aangelegd. Er zijn meer dan 45 gemarkeerde lokale routes voor je gezinswandelingen en je wandel- en fietstochten, paardritten, skeelertochtjes...

Ver weg van het autoverkeer garandeert dit netwerk veilige, comfortabele en vlakke omstandigheden om Wallonië, zijn grote steden, landelijke gebieden en beschermde natuurgebieden te ontdekken.

Kaarten van de verschillende delen van de RAVeL, gepubliceerd voor elke Waalse provincie, zijn gratis verkrijgbaar bij de toeristische organisaties of op de website van de RAVeL, waar je ook een interactieve kaart vindt.

De ‘Chemins du Rail’ is een vereniging, opgericht in 1996, die ijvert voor het behoud en de heraanleg als ‘groene weg' van oude spoorlijnen.  Ze biedt ook een hele reeks ontdekkingsparcours en begeleide fiets- en wandeltochten.

Zin in een langeafstandsroute?

Deze routes worden geleidelijk aan onderling verbonden tot 4 internationale routes en 10 regionale routes die heel Wallonië bestrijken.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden