Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De Belgische Ardennen staan bekend als prachtig wandelgebied. Ook andere delen van Wallonië bieden volop verrassende wandelmogelijkheden. Wandelroutes zijn er genoeg om er op uit te gaan. Geniet in elk seizoen van mooie vergezichten, rijke natuur en uniek cultureel erfgoed.


Spa en de Hoge Venen

Hoor je Spa, dan denk je aan water! De plaatsnaam is wereldberoemde om zijn bronwater. Logisch dat er in en rondom de stad veel water is. In de heuvelachtige omgeving vind je wandelingen langs beekjes en naar bronnen. Een heerlijke regio om te ‘herbronnen’! In het oosten liggen de Hoge Venen. In dit uitgestrekte veengebied zijn veel wandelroutes. Vaak wandel je er over houten vlonderpaden om de tere en natte veengronden te beschermen. De beste wandelstartpunten zijn Baraque Michel, Mont Rigi en Signal de Botrange. Deze laatste is met 694 meter het hoogste punt van België. Een prachtig gebied voor elk seizoen!
 


Durbuy en La Roche

Durbuy en La Roche-en-Ardenne liggen in het hart van de Ardennen. De plaatsen staan bekend om hun charme en gezelligheid. Ook het aanbod van goede restaurants, winkels en gezellige cafés maken deze plaatsen in trek. Rondom de stadjes strekken de Ardennen zich als pure natuur uit. Vooral wandelaars die van stijgen en dalen houden zijn hier op hun plek. Hoge en uitstekende rotspartijen bieden vaak prachtige uitzichtpunten op bijvoorbeeld de meanderende Ourthe-rivier. Op de oever in het dal heb je kans dat je beverdammen tegenkomt. Zo zijn de Ardennen zoals je je voorstelt.
 


Bouillon en Tombeau du Géant

Het zuidelijke deel van de Ardennen is het stroomgebied van de Semois. Het water heeft diepe dalen gesleten in het gesteente. Natuurliefhebbers kiezen voor de ongerepte loofbossen waar veel wild zoals de wilde kat voorkomt. De hoge rotsplateaus zorgen voor prachtige uitzichten. Het zijn de mooiste plekjes voor een pauze. Een bijzondere locatie is de Tombeau du Géant (het graf van de reus), een uitzichtpunt op een heuvel waar de Semois in een perfecte cirkel omheen stroomt. De belangrijkste bezienswaardigheid is Bouillon. Deze middeleeuwse stad met zijn beroemde burcht is een prima startpunt voor wandelaars. Na een wandeling, en die zijn er talrijk, kan je in het stadje vol statige herenhuizen kiezen uit heerlijke shop- en eetadresjes en gezellige terrassen.
 


Dinant, Namen en het Maasdal

In het zuidwestelijke deel van de Ardennen is een aanrader voor wandelaars die natuur en cultuur willen combineren. De provincie Namen is het stroomgebied van de Maas. De rivier zorgt her en der voor stoere hellende kliffen. Ook liggen plaatsen sfeervol aan de rivier. Het gezellige Dinant heeft een fotogenieke ligging met de citadel en kerk aan het water. Ook elders zie je aan weerszijden van de Maas statige huizen en liggen in de omliggende valleien fraaie kasteeltjes. Een voorbeeld zijn die van Vêves en Annevoie. Deze laatste heeft prachtig aangelegde tuinen. De stad Namen, hoofdstad van Wallonië, heeft een compact en gezellig stadscentrum vol mooie winkels en verleidelijke banketbakkers en terrasjes.


Henegouwen

De provincie Henegouwen is voor de ontdekkende wandelaar. Glooiend en vriendelijk platteland waar bijzonder industrieel erfgoed en bijzondere architectuur zijn te vinden. In het westelijke deel van Wallonië ligt deze provincie die een uniek aantal Unesco-monumenten telt. Een voorbeeld zijn de scheepsliften die al eeuwen worden ingezet om hoogteverschillen in rivieren te overbruggen. Ook klokkentorens staan op de werelderfgoedlijst, evenals folkloristische feesten in Ath en in Bergen (Mons). Een bijzondere regio met een groot aantal wandelingen om de natuur en het erfgoed te ontdekken.


Slag bij Waterloo en Waals-Brabant

Ten zuiden van het gewest Brussel strekt de provincie Waals-Brabant zich uit. De streek is natuurlijk bekend om de Slag bij Waterloo waar Napoleon zijn historische nederlaag leed. De slagvelden en de locaties van die strijd zijn een van de vele culturele bezienswaardigheden. Andere bijzondere plaatsen zijn de kerk in Nivelles, een van de grootste en oudste romaanse kerken. De gotiek is te zien in de imposante abdijruïnes van Villers-la-Ville. Wandelen in Waals-Brabant is wandelen langs culturele bestemmingen!

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

20 onvergetelijke wandelingen - van 10 tot 20 km

Downloaden