Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

De grote route Sentier de la Semois GR16 strekt zich uit over 200 km van Aarlen tot Monthermé, met een positief hoogteverschil van meer dan 4.400 meter.

In een prachtige groene omgeving loopt de route langs vele legendarische plaatsen zoals het Graf van de Reus, de ladders van Rochehaut, de Roc la Tour en vele andere.

En niet te vergeten de 11 varianten waarmee de wandelaar een route langs de rivier of over de bergkammen kan kiezen.

Vertrek: 71 rue des Tanneries 6700 Aarlen
Afstand: 209 km 
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Bewegwijzering: rood en wit op ooghoogte

Een uitzonderlijk parcours langs de Semois!

 

 

Horizontale wit-rode GR-bewegwijzering op een boom© WBT - Christophe Vandercam

De GR 16 Sentier de la Semois is een van de bekendste nieuwe Grands Itinéraires in Wallonië. Als je hem wilt lopen, download dan hieronder gratis de route in GPX-formaat of bestel tegen betaling de gids.

De GR 16 Sentier werd in 2021 gecreëerd op initiatief van de VZW Les Sentiers de Grande Randonnée (GR), die het wandeltoerisme wil aanmoedigen. Elke route is gemakkelijk herkenbaar dankzij unieke markeringen bestaande uit een wit met rode of geel met rode rechthoek.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden