Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Een autovrije vakantie in het hart van de provincie Luxemburg, de grootste en groenste van het koninkrijk!

Hoe werkt het?

Deze route begint en eindigt bij een station. Tussen de twee zijn er stations die door wandelingen of fietstochten met elkaar verbonden kunnen worden! Stel je reis samen zoals je wilt: volgens je ritme, je wensen, je bezoeken, je accommodaties...

De route

Je begint je reis in Aarlen, de hoofdstad, een stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis en een van de drie oudste steden van België. Het neemt deze bevoorrechte positie in dankzij zijn strategische ligging op het kruispunt van twee belangrijke Romeinse wegen: de weg van Reims naar Trier en de weg van Metz naar Tongeren. Tegenwoordig wordt deze identiteit gekenmerkt door de aanwezigheid van het Archeologisch Museum, de ontdekking van Romeinse torens (Neptunus en Jupiter) en de jaarlijkse organisatie van een Gallo-Romeins weekend.

Nadat je de trein van Aarlen naar Marbehan hebt genomen, ontdek je de Gaume, ook bekend om zijn worst en paté gaumais, zijn heuvelachtige landschappen en zijn gele stenen. Belgisch Lotharingen wordt in het noorden begrensd door de Ardennen, in het oosten door het Pays d'Arlon, in het zuiden door de Franse regio Lotharingen en in het westen door de Franse regio Champagne-Ardenne. Dit kleine hoekje van België heeft een zuidelijke sfeer.

Vervolgens ga je naar Neufchâteau en zijn regio aan de poort van het Woud van Anlier, 7.000 hectare bos dat het grootste beukenbos van België vormt. Deze plaats is een bestemming van "natuurkwaliteit" voor wandelaars van alle soorten. Het meer van Neufchâteau is een heerlijke plek om te ontspannen in een ongerepte natuur. Vervolgens ga je naar Libramont, dat zijn internationale reputatie dankt aan zijn landbouwbeurs tijdens het laatste weekend van juli, waar meer dan 160.000 bezoekers op afkomen. Libramont is ook 28 typische Ardense dorpjes en gehuchten, zijn moderne centrum, landschappen zover het oog reikt, bossen... De Sûre, de Vierre, de Lesse, de Lomme en de Westelijke Ourthe hebben hier hun bron. Dat is alles!

 

Contact

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden