Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Op vakantie of dagje uit verwen je jezelf ook met iets goeds en lekkers te eten. Het assortiment van een Belgische warme bakker doet niet onder voor die van een Franse. Laat jezelf verleiden.

Heerlijk verse croissantjes van goede kwaliteit vind je ook bij de Belgische warme bakker. Heerlijk zijn ook gebakjes als eclairs, een langwerpige gevulde soes met een topping van bijvoorbeeld chocolade crème. Diverse soorten brood voor het ontbijt of de lunch, brood voor bij het avondeten. De bakkers in Wallonië en de Ardennen bieden kwaliteit.

Zoete en hartige taarten

Stap vooral een bakkerswinkel binnen voor lokale specialiteiten. Je vindt er streekgebonden brood en taarten. Heerlijk is bijvoorbeeld de macaron die in de buurt van La Roche wordt gemaakt. Twee schuimgebakjes of meringue die zijn samengevoegd met een botercrème. Of de suikertaart die je zowel in de provincie Waals-Brabant als rondom Charleroi vindt. Rijsttaart is de oudst bekende taart uit Wallonië. In een kookboek uit 1604 wordt deze taart vermeld. Ben je in de buurt van Verviers in de provincie Luik dan zijn de rijsttaarten bedekt met macarons, bijzonder en lekker.

Aardbeien uit Wépion bij Namen zorgen voor heerlijk seizoengebak. Fruit als appels en peren verwerken warme bakkers in zoetwaren als appelbeignets. Een beroemde hartige taart is die uit Nivelles. De tarte al djote is gemaakt met snijbiet, ui en peterselie gemengd met eieren, boter en lokale kaas.

©  Coralie Grassin ©  Coralie Grassin ©  Coralie Grassin

Tips voor graanmaalderijen en warme bakkers

Evenementen om te proeven

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden